середа, 7 лютого 2018 р.

Парк імені Т.Г.Шевченка



Своєрідний пам'ятник Т.Г.Шевченку встановлений в Новій Каховці. Ідея створення пам'ятника в цьому місті виникла ще за радянських часів. Громадськість міста, колективи підприємств зібрали певну суму коштів для спорудження пам'ятника Кобзарю, але практичне вирішення питання затягнулося
.

Тільки в 2001 році міський голова А.В.Лукьяненко дав згоду на спорудження пам'ятника. У приміщенні міської картинної галереї було проведено конкурс на кращий проект пам'ятника. Переможцями стали скульптор В.М.Потребенко, член Спілки художників України, і М.Ф.Рашевській. їм належить також і архітектурне рішення. Скульптура була виготовлена ​​із залізобетону і обкована мідним листом. Постамент - з граніту.

Пам'ятники поетові з'явилися останнім часом і в Білозерці, Великій Олександрівці, Великій Лепетисі та інших населених пунктах області. У пам'ятників проводяться заходи вшанування поета, літературні свята, конкурси поезії.

Пам'ятники Шевченка на Херсонщині - свідчення великої любові і поваги до пам'яті поета жителів нашої області. Вони допомагають культурному росту і духовному відродженню народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар